manja slova veća slova

Dodijeljene najvažnije glazbene statue - Porin

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigla je grupa Pavel sa suradnicima osvojivši čak četiri statue Porina. Njihov album „Ennui“ koji producentski potpisuju Jere Šešelja i Srđan Sekulović Skansi proglašen je Albumom godine ali i Najboljim albumom pop glazbe. Porin za Najbolje likovno oblikovanje osvojio je Filip Gržinčić upravo za album „Ennui“, dok je suradnja Pavela i Tedija Spalata osvojila Porin za Najbolju vokalnu suradnju na pjesmi „Ne daj na nas“. Ovu pjesmu je, na iznenađenje publike, u prijenosu uživo s grupom Pavel izveo Damir Kedžo.


Pjesma „Mali krug velikih ljudi“ autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima osvojila je Porin za Pjesmu godine, dok je Porin u kategoriji Novi izvođač godine osvojila Albina. Vanna je osvojila Porin za Najbolju žensku vokalnu izvedbu za izvedbu pjesme „Puna memorija“, dok je Porin za Najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao Damiru Urbanu za izvedbu pjesme „Nitko osim nas“.


U kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom Porin su dobili Goran Bare & Majke za izvedbu pjesme „Rođen za suze“, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli osvojili su Porin u kategoriji Najbolji album rock glazbe za album „Na putu“ koji producentski potpisuje Srđan Sekulović Skansi. Najboljim albumom zabavne glazbe proglašen je album „91+“ Stjepana Jimmyja Stanića & Orkestra Josipa Cvitanovića čiji je glazbeni producent Josip Cvitanović.


Tri statue odnose 9OF3 (Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić) sa suradnikom. Osvojili su Porina za Najbolju snimku albuma za album „9OF3“ čiji su ton majstori Miroslav Lesić, Vedran Baotić i Ivan Pešut, zatim Porina za Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) za album „9OF3“ čiji su producenti upravo Pešut, Kovačić i Lesić, te Porin za Najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu „Lenny Bonham“ s albuma „9OF3“.


Rundek & Ekipa osvojili su Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe za album „Brisani prostor“ čiji je producent Darko Rundek. Alejuandro Buendija odnosno Saša Antić osvojio je Porin u kategoriji Najbolji album hip hop glazbe za album „Škrinja“ čiju produkciju sam potpisuje; dok je Je Veux odnosno Željka Veverec osvojila Porin u kategoriji Najbolji album ekektroničke glazbe za album „I Glow“ koji producentski potpisuju Janko Novoselić i Toni Starešinić.


Cubismo & Jazz orkestar HRT-a nagrađeni su s dvije statue Porina – u kategoriji Najbolji album jazz glazbe za album „Tumbao“ koji producentski potpisuju Igor Geržina i Krešimir Tomec, te u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe za skladbu „Dani u Havani“ autora Davora Križića. Porin za Najbolju izvedbu jazz skladbe osvojila je grupa Elvis Stanić Group za izvedbu skladbe „Peter Pan Picking Strawberries 2020“.


S dvije statue nagrađen je i Filip Gržinčić. Osim za već spomenuto Najbolje likovno oblikovanje za album „Ennui“ grupe Pavel, nagrađen je i u kategoriji Najbolji video broj za „Dangerous Waters“ izvođača J.R. Augusta.


Producentom godine proglašen je Goran Kovačić, a Porin za Najbolji aranžman osvojio je Ivan Pešut za skladbu „Boje“ u izvedbi Nike Turković.

Dvije statue Porina kući odnose i Solisti i Zbor Bavarskog radija; orkestar Minhenskog radija te dirigent Ivan Repušiću kategoriji Najbolji album klasične glazbe za album „Igor Kuljerić: Hrvatski glagoljaški rekvijem“ (glazbeni producenti Almut Telsnig i Torsten Schreier) te u kategoriji Najbolja izvedba klasične glazbe za izvedbu skladbe „Igor Kuljerić: Hrvatski glagoljaški rekvijem“ s istoimenog albuma.

Najboljim albumom Božićne glazbe proglašen je album „Na Božić sve najbolje – naša ljubav za njihova srca – duhovne pjesme“ raznih izvođača, a koji producentski potpisuje Toni Eterović.

Porin za Najbolji album s raznim izvođačima pripao je albumu „67. Zagrebački festival“ čiji je umjetnički ravnatelj Neno Belan. Porin za Najbolji koncertni album osvojio je album „Live at Hrvatski glazbeni zavod“ u izvedbi J.R. Augusta, a čiji su producenti Goran Martinac i Nikola Vranić.


Porin za Najbolju skladbu klasične glazbe osvojio je Silvio Foretić za svoju skladbu „Concerto Rosso, za klavir i orkestar“ koju izvode Simfonijski orkestar HRT-a; Danijel Detoni, klavir; Nikša Bareza, dirigent.


Porina za Najbolju snimku albuma klasične glazbe osvojila je Marijana Begović za album „Nebo i zemlja Tomasa Cecchinija“ koji izvode Zbor HRT-a; Tomislav Fačini, dirigent; zatim Monika Cerovčec, sopran; Anabela Barić, sopran; Martina Borse, alt; Siniša Galović, tenor; Hugo Paulsson Stove, tenor; Krešimir Stražanac, bas-bariton; uz instrumentalni ansambl Concerto dei Venti – Ana Vasić, violina; Izidor Erazem Grafenauer, teorba; Dario Poljak, orgulje i Fran Petrač, violone. Porin za Najbolju produkciju albuma klasične glazbe osvojio je Krešimir Seletković za album „Vatroslav Lisinski: Porin, viteška opera u pet činova“, izvođač: Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a; Pavle Dešpalj, dirigent; Stjepan Franetović, tenor; Evelin Novak, sopran; Ljubomir Puškarić, bariton; Kristina Kolar, sopran; Luciano Batinić, bas; Irena Parlov, mezzosopran; Siniša Galović, tenor.


Album „U sjećanje na Mikija – koncert iz Lisinskog 'Nek' noćas pjesme plove'“ u izvedbi raznih izvođača, a čiji su producenti Ivica Plivelić, Vlado Smiljanić i Zvonimir Mihovec, osvojio je Porin u kategoriji Najbolji album tamburaške glazbe.


Najboljim albumom pop-folklorne glazbe proglašen je album „21 lice ljubavi“ čiju produkciju potpisuju Branimir Jovanovac i Denis Špegelj, a izvode Najbolji hrvatski tamburaši dok je album „For Him And Her“ izvođačice Amire Medunjanin, a čiji su producenti Bojan Zulfikarpašić i Amira Medunjanin osvojio Porin u kategoriji Najbolji World Music album.

Najboljim tematsko-povijesnim albumom proglašen je album „Oliver Dragojević – Live – Original Album Collection“ izvođača Olivera Dragojevića, autor izdanja je Domagoj Šiljeg; dok je Najboljim albumom popularne duhovne glazbe proglašen album „Sve će biti dobro“ koji i izvodi i producentski potpisuje Bruno Krajcar.


Zanimljivo je da je već gore spomenuti skladatelj, dirigent, pijanist i pjevač Silvio Foretić, koji je večeras dobio Porin za Najbolju skladbu klasične glazbe („Concerto Rosso, za klavir i orkestar“), također i ovogodišnji dobitnik Porina za životno djelo. Osim Foretića, statuu Porina za životno djelo u prijenosu uživo dobila je i Zdenka Kovačiček, jazz, rock, ali i blues i soul pjevačica. Porin za životno djelo ove godine dobio je i, nažalost posthumno, veliki pjevač i zabavljač Krunoslav Kićo Slabinac kojem je u večerašnjem prijenosu odana počast izvedbom njegovog velikog hita „Zbog jedne divne crne žene“.(foto i tekst - porin.org)


(Ovi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno preuzimanje ili neovlašteno korištenje bilo kojeg teksta ili fotografije smatrat će se kršenjem autorskih prava i bit će podložno tužbi.)
08.06.2021. (05:02)
RZL

Na današnji dan prije 26 godina u pet sati ujutro počela je vojno-redarstvena akcija Oluja. U samo 84 sata branitelji su oslobodili 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja. Mnogim događajima u Kninu danas počinje proslava sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice Oluje, koja je uz Bljesak, ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Središnja državna svečanost Oluje održat će se sutra na stadionu nogometnog kluba Dinara u Kninu.Grad Zlatar obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja paljenjem svijeća i polaganjem vijenca sutra 10 sati kod Spomen
04.08.2021. (10:30) ...otvori...

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Bedekovčine, vijećnici su usvojili prvi rebalans ovogodišnjeg općinskog proračima, prema kojem se proračunski primici povećavaju za 4.508.800 kuna, odnosno za 14,78% u odnosu na početni proračun i sada iznose 35.022.568 kuna. Glavni razlog povećanja je pristigla kapitalna pomoć iz državnog proračuna od 750 tisuća kuna za dogradnju dječjeg vrtića u Bedekovčini. Na povećanje prihoda utječu i drugi razlozi, npr. za 500.000 kuna povećavaju se planirani prihodi od komunalne naknade jer se očekuje toliko veće ostvarenje. Pomoći bedekovčanskom proračunu iz drugih proračuna povećavaju se za blizu 4,5 milijuna kuna, a razlog
04.08.2021. (10:28) ...otvori...

KZŽ,odnosno Županijska uprava za ceste i ove godine nastavljaju s kontinuiranim ulaganjima na području Općine Mače. Prema riječima načelnice Mladenke Mikulec Šimunec u proteklom je periodu obnovljena županijska cesta Mače – Poznanovec u dužini od 650 metara. Na istoj je dionici saniran opasni zavoj u Malom Bukovcu. Naime, kolnik je na tom dijelu presvučen grubim slojem asfalta kako bi se prilikom nepovoljnih vremenskih uvjeta dodatno osigurala ta dionica na kojoj su vrlo često automobili izlijetali s ceste. Na istoj dionici napravljen je dodatni propust na trupu ceste kako bi se u zaseoku Mutaki objekti zaštitili od plavljenja. Načelnica je izdvojila i
04.08.2021. (10:25) ...otvori...

Kako bi se smanjile mogućnosti lomova krošnje i samog stabla Gupčeve lipe, nakon zadnjeg orezivanja u 2015. godine, Javna ustanova Zagorje zeleno u suradnji s JU Park prirode Medvednica i Općinom Gornja Stubica provela je orezivanje stabla i njegu krošnje. U trećoj fazi sanacije Gupčeve lipe, tvrtka Urbani šumari iz Zagreba obavila je sistematsku vizualnu kontrolu svih dijelova stabla te odredila lokacije truleži statičkih važnih i nosivih grana. Na temelju dobivenih podataka obavljena je rezidba vršnih dijelova krošnje. Radi sprečavanja širenja truleži, stablo je tretirano posebnim preparatom koji također podiže imunitet, potiče razvoj
04.08.2021. (09:43) ...otvori...

U NEDJELJU PROŠTENJE I DUHOVNI RECITAL U MODROVCU

Ove nedjelje, 8.kolovoza kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu, u Gornjoj Stubici, održat će se proštenje i 10. Međunarodni Recital Srce Isusa i Marije. Program Recitala počinje u 10.30 javnim čitanjem radova koji su odabrani za tiskanje u 10. gornjostubičkom Zborniku. Ove godine objavljeni su radovi vjerske tematike 61 autora, od njih 65
...otvori... 04.08.2021. (09:37)

ONLINE IZLOŽBA SLIKA MONIKE ČULIG

Udruga mladih Feniks iz Oroslavja organizira danas od 19.30 sati, preko aplikacije Zoom, online izložbu slika Monike Čulig. Autorica je nakon završene Škole za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok, upisala studij likovne pedagogije smjer slikarstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje je diplomirala 2018.
...otvori... 04.08.2021. (09:34)

NOVOSTI S PLENUMA KLUBOVA NS KZŽ

Dosadašnjeg povjerenika za natjecanje u NS KZŽ Branka Kušana zamijenit će Juraj Sirovec, odlučeno je na Plenumu zagorskog Nogometnog saveza održanog u Gubaševom. Kako je rečeno, do promjene je došlo jer prema statutu povjerenik za natjecanje ne smije biti stariji od 70 godina. Branko Kušan tu je funkciju
...otvori... 04.08.2021. (09:23)

NOVI USPJESI PK OLIMP ZABOK

Na bazenu Svetice u Zagrebu proteklog vikenda održano je plivačko Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, na kojem su uspješno nastupili i članovi PK Olimp Zabok te osvojili preko 30 medalja. Najviše ih je sakupila 14-godišnja Jana Pavalić, ukupna pobjednica utrka na 50 i 100 metara slobodno, što joj je, uz seniorske,
...otvori... 04.08.2021. (09:21)

ČLANOVI HPD OŠTRC ZLATAR OSVOJILI NAJVIŠI VRH ŠVICARSKE

Šest članova visokogorske sekcije HPD-a Oštrc Zlatar tijekom srpnja osvojili su najviši vrh Švicarske, Dufourspitze visok 4.634 m, a također popeli su se na 2.645 m visok Jalovec u Sloveniji. Za petodnevnog uspona na masiv Monta Rosa u Švicarskoj, vrijeme je bilo idealno sunčano bez vjetra, što je
...otvori... 04.08.2021. (05:42)

186 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM

U posljednja 24 sata zabilježeno je 186 novih slučajeva zaraze korona virusom od 7.341 testiranog građana te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 1.011, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 149 pacijenata je na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru 11. Preminula je još jedna pozitivna osoba. U
...otvori... 03.08.2021. (11:32)

IZBOR ČLANOVA SAVJETA MLADIH OPĆINE KONJŠČINA

Općinsko vijeće Konjščine na trećoj je sjednici donijelo odluku o izboru članova općinskog Savjeta mladih i njihovih zamjenika. Članovi Savjeta mladih Općine Konjščina su Marija Hanžek, Sven Galina, Aneta Đurđinovski, Dario Crnjac i Adriana Kovinčić, a njihovi su zamjenici Ira Ščurić, Silvestar Habajec, Mirta
...otvori... 03.08.2021. (11:31)

ASFALTIRANJE NA PODRUČJU OPĆINE MAČE

Na području Općine Mače asfaltirane su tri dionice nerazvrstanih cesta. U selu Hercegi u Mjesnom odboru Mali i Veliki Bukovec obnovljena je postojeća dionica, postavljena je odvodnja i rubnjaci kako bi se spriječilo oštećenje asfalta. Asfaltirane su i trase Dumbovići u Mjesnom odboru Peršaves, Delkovec, Vukanci, Frkuljevec te
...otvori... 03.08.2021. (11:29)

OD 2. KOLOVOZA NOVE OSOBNE ISKAZNICE

Od 2. kolovoza svi građani Hrvatske mogu zatražiti novu osobnu iskaznicu. Elektronička iskaznica druge generacije služit će i kao zdravstvena iskaznica te kao putovnica, za brži i lakši prelazak granice, a donosi niz novih korisnih funkcionalnosti. Nova osobna iskaznica sadrži pohranjene biometrijske podatke, sliku i dva otiska prsta
...otvori... 03.08.2021. (11:27)

KUD LOVRO JEŽEK MARIJA BISTRICA NASTUPIO U BAKRU

Folkloraši i tamburaši KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice prošloga petka nastupili su u Bakru, gdje se predstavilo više od 150 folkloraša, svirača, plesača i pjevača iz osam kulturno-umjetničkih društava i ansambala iz raznih hrvatskih krajeva. Večer je započela otvorenjem izložbe fotografija
...otvori... 03.08.2021. (11:25)

LASTAVICE BROJNE NA RASTOKE TRAILU

Članovi Sportskog društva Lastavica Zlatar sudjelovali su u nedjelju u velikom broju na „Rastoke trail 2021.” u Slunju u organiziciji AK Plitvice. Na najkraćoj stazi od 7 km Igor Bručić bio je 61., Zvonimir Preis 63., Franka Kotolenko 130. i Marta Kotolenko 131. Na srednjoj stazi od 15km najbrži od Lastavica bio je Dejvid
...otvori... 03.08.2021. (11:15)

TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR ODIGRAN U BELCU

U organizaciji NK Mladost Belec u nedjelju je na belečkom nogometnom igralištu održan tradicionalni turnir u malom nogometu na kojemu je snage odmjerilo 10 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Mladost Belec, drugo Vatreni Selničani i treće Hrašćinci. Nakon igre u dvije skupine, u polufinalu je Mladost Belec s 5:0 pobijedila
...otvori... 03.08.2021. (11:11)

BARUNI ORGANIZIRALI MALONOGOMETNI TURNIR ZA MLADE

U organizaciji Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun", pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, a u sklopu aktivnosti obilježavanja tridesete godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije "Barun" i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja u subotu je održan malonogometni turnir na
...otvori... 03.08.2021. (11:08)

30 GODINA OD USTROJAVANJA 103. BRIGADE HV-A

Danas, 3. kolovoza navršava 30. godina od ustrojavanja 103. brigade ZNG/HV. Središnji dio proslave ove obljetnice održat će se u Svetom Križu Začretju, gdje će se postrojiti 600-tinjak pripadnika 103. brigade, odnosno oko 10% njezina sastava. Budući da je evidencija branitelja javno nedostupna, od Ministarstva hrvatskih
...otvori... 03.08.2021. (07:32)

U ČETVRTAK PROSLAVA SVETKOVINE MAJKE BOŽJE SNJEŽNE U BELCU

Proslava svetkovine zaštitnice Krapinsko-zagorske županije, Majke Božje Snježne, održat će se u četvrtak 5. kolovoza u istoimenoj prekrasnoj baroknoj crkvi u Belcu. Jutarnja sveta misa biti će u 8 sati u crkvi, a svečana koncelebrirana misa slavi se na otvorenom prostoru u cinktoru crkve s početkom u 11 sati. Misu će predvoditi
...otvori... 02.08.2021. (11:14)


Live Cam CroatiaTop 5
SRPANJ 2021.
1. MEJAŠI FT. CRVENA JABUKA:
  SANJAM TE
2. SANDI:
  SAVRŠEN STIH
3. TS ŠOKCI:
  ZNAM DA NE ZNAM
4. TS GARAVI:
  TRNORUŽICA
5. DRAŽEN ZEČIĆ:
  AKO ŽIVOT OPET PRILIKU MI DA


Anketa
KUDA ĆETE NA GODIŠNJI


     


Izreka tjedna
Opasno je biti iskren, ako uz to nisi i glup. G.B.SHAW