U Termama Jezerčica, u Donjoj Stubici ovoga utorka će biti održana još jedna manifestacija Krapinsko-zagorske županije posvećena zagorskom kulinarstvu. Riječ je natjecanju "Chtef - Zagorski chef", u kojem sudjeluje sedam vrsnih kuhara zagorskih restorana. Natječu se u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama, a ove godine to je meso zagorske patke te zagorski mlinci i kesteni.
Za titulu "Zagorskog chefa" borit će se Ivan Knezić iz Termi Jezerčica, Marko Futivić, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica, Mirko Ljubić, Restoran Dvorac Mihanović, Marko Živaljić, Majsecov mlin, Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena, Krapinske Toplice i Dražen Pripeljaš, PUNKT Beer House. Novost je da će ove godine, po prvi puta na natjecanju, u ravnopravnoj konkurenciji nastupit će učenici kuhari Srednje škole Zabok, a natjecat će se Vjekoslav Flegar i Matija Antol.
Manifestacijaće početi u 12 sati i otvorena je za posjetitelje. Moći će se pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, uživati u bogatom popratnom programu, tijekom kojeg se pripremaju degustacije brojnih zagorskih delicija, poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača te vrhunskih zagorskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.
Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.